Mònica Àlvaro: “Ni Castor ni fracking, senyor Florentino”

El diumenge, a les nostres cases, ramaders, llauradors, gent que treballa a la mar, ciutadania en general, van sentir com se’ns insultava impunement. El diumenge vàrem haver d’escoltar en un programa de Televisió estatal com es deia que “de temblores nada, y que la gente se asustó por nada”.

Estem parlant, i ja tots i totes ho sabreu, de Florentino Perez i el programa “Salvados”. Em vaig sentir humiliada i ultratjada per una empresa que només pensa en fer calaix a costa nostra, i que ninguneja els centenars de persones que han tingut por quan, per culpa del Càstor, la seua casa ha tremolat.

I al gener la Unió Europea donava un colp mortal a les moltes esperances i lluita per part de les Comarques del Nord. El 22 de gener, la Comissió Europea cedia i donava via lliure al fràcking, tal i com volien Cameron (Regne Unit) i Polònia. Així, al final, sembla que no hi ha normativa europea, sinó només un breu llistat de “recomanacions” per als Països Membres. Quina poca vergonya! Es més, el Govern de Madrid ja ha incorporat els projectes de factura hidràulica (fracking) al llistat de noves activitats incloses al nou model d’Estudi d’Impacte Ambiental.

A les comarques del Nord hem sentit tremolar la terra sota els nostres peus, hem fugit de les nostres cases en plena nit per por que el sostre ens caiguera damunt, hem eixit al carrer per a protestar, hem tingut por quan hem deixat als nostres fills i filles a les escoles, por que la terra tornara a tremolar, por de no poder tornar a abraçar als nostres.

Per tots els pobles hem fet mocions, demanant que s’aturen els permisos a empreses com les de Florentino o Montero Energy i entre totes i tots hem format part d’un moviment d’oposició que ha aturat als dolents; des del carrer, des de les institucions on Compromís ha estat vital per fer sentir la veu del poble, però la batalla no està guanyada.

I es que les dades són alarmants. La Universitat de Texas ha descobert recentment nivells d’arsènic i altres metalls pesants en les aigües subterrànies ubicades als voltants de les explotacions de fracking. I, a Castelló, el 80% dels permisos demanats es troben damunt d’aqüífers coneguts. El fràcking destrossarà la nostra terra, contaminarà les nostres aigües i ens afonarà en la misèria. Tot per una política de terra de saqueig patrocinada pel PP.

Però no ens rendim; no estem disposats que vinguen els Florentinos de torn, perforen entre 3000 i 6000 metres, tiren aigua a pressió i altres productes químics, un cocktail que no sabem de què està integrat, i que “rebenten” les entranyes de les nostres terres. Estem parlant que els que han d’autoritzar això, que la persona que finalment ho signa, és la mateixa que, davant del Prestige, la pitjor catàstrofe que s’ha patit a la Península, ho va catalogar d’“hilillos de plastelina”.

Necessitem a les Comarques del Nord que una veu diga clar i alt a Europa que no volem fràcking, que les regions d’Europa –tal com ja ha manifestat ALE Verds- han de poder tenir el dret de veto davant d’aquesta tècnica, establir mecanismes de referèndum i, sobretot, deixar de ser humiliats per gent com Florentino, al qual se li’n fot per complet el benestar i el futur de la nostra gent. Ni ací ni enlloc! Nosaltres no volem ni fràcking ni Castor ni Florentinos.

Arxivat en: Mònica Àlvaro

Comentaris

    Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *