Isabel Martín: “Amb Compromís-Equo al Parlament Europeu es recuperarà dignitat”

En cas d’aconseguir encapçalar la llista al Parlament Europeu aportarà pensament rigorós i una manera d’entendre la responsabilitat com a la veu del poble pla.

Entre els deu candidats a cap de llista per a les eleccions europees es troba aquesta professora de Matemàtiques que, actualment, desenvolupa el paper de sindic portaveu del seu grup a l’Ajuntament de Paiporta.

Diu que s’hi presenta perquè a Europa és on realment es prenen les decisions que afecten directament el País Valencià i ha de ser al Parlament Europeu on s’han de canviar moltes coses.

De Paiporta a Brussel·les?
Doncs, si pot ser, així serà. Pensa que he fet aquest pas per dos motius. El primer perquè trobe que és important estar-hi i més encara com a dona. És important que les dones estem en les institucions i deixem de ser quota.

Què aporta la teua presència com a cap de llista?
Supose que el valor principal que aporta la meua persona com a cap de llista és que es tracta de fer arribar la veu de la dona normal del carrer allà on cal fer-la arribar. Amb Compromís-Equo al Parlament Europeu recuperarem dignitat per als autònoms, per als llauradors, als afectats per les retallades del govern estatal…

És bo o roín que hi haja tants candidats a primàries?
Personalment, pense que és molt bo, perquè és un clar símptoma que la gent vol participar en política i que ni de lluny està tan desprestigiada com alguns diuen i subratllen. Però, a més, l’existència de tants candidats i candidates a les primàries de Compromís, deixa a les clares un procés obert i transparent que arribarà a molta gent.

Està sorpresa amb tanta allau?
La veritat és que jo estic sorpresa des del primer dia, perquè ningú no sabíem com anaven a ser les primàries i aprenem cada dia.

Quan va prendre la decisió?
Doncs ja s’havia encetat els procés i alguna gent que m’estime molt em va preguntar per què no feia el pas i, després de reflexionar-hi uns quants dies, ho vaig decidir i avant.

No està molt devaluada la política europea entre la ciutadania?
Em compte entre les persones que, no fa molt, veia la política europea molt llunyana i, entre altres raons, per això vaig decidir intentar fer arribar el que es fa allà a la ciutadania.

Des que ho va decidir fins ara ha hagut de documentar-se sobre Europa?
Sincerament, sí que ho he fet. Pensa que si arribe a ser cap de llista per la nostra coalició, hauré d’explicar molt i molt bé el que significa Europa i les institucions europees a la ciutadania. En això sóc molt rigorosa i m’agrada saber per on camine.

Cal avançar cap a l’Europa dels pobles?
Prioritari. Europa no pot ser l’Europa del capital. Ho ha de ser dels pobles. Els europeus, tots els europeus ens hem de sentir ciutadans de primera i, per això, caldria fer les revisions necessàries perquè les nacions europees, les nacionalitats i les regions tingueren major grau de representació en el Parlament Europeu.

Són aquestes primàries un assaig per a les autonòmiques?
Són un assaig per veure com ix tot açò de les primàries. Tècnicament, trobe que ens està eixint molt bé. La gent hi participa des dels seus pobles, enviant missatges, telefonant als candidats i candidates i això és molt bo.

Si arriba a encapçalar serà molt exacta?
La veritat és que jo tinc aquest defecte però hi ha gent que em comenta que ja era hora que arribaren persones amb pensament científic als primers llocs de responsabilitat política, perquè sempre solen ser persones de lletres o del camp del dret les que solem trobar en aquests indrets.

(Entrevista publicada originalment en el diari El Punt-Avui)

Arxivat en: Isabel Martín

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *