Julià Àlvaro: “Europa és el lloc per pegar-li la volta a l’actual model polític i social”

Julià Álvaro és un dels molts candidats a liderar o formar part de la candidatura de la coalició valencianista i la formació ecologista a les Europees, que tindran lloc el 25 de maig. Les eleccions internes de Compromís estan obertes a la ciutadania –podran votar tots els majors de 16 anys, militants o no, que s’hi inscriguen-, que triarà tant al cap de cartell com a la llista.

“Europa és l’únic marc possible per donar-li la volta al model polític, social i econòmic que ens està ofegant. Cal donar allí la batalla entre els de dalt i els de baix”, ha dit Álvaro, que ha presentat la seua proposta a la Plaça de la Mare de Déu, el lloc utilitzat per l’Associació de Víctimes del Metro per manifestar-se cada mes.

“Compromís és una bona eina per reivindicar la radicalitat democràtica que ara és necessària. Les primàries són un exemple de participació, democràcia i transparència en el qual val la pena participar”, segons Álvaro, que va ser membre durant cinc anys del Comitè de Redacció de Canal 9.

Álvaro contempla tres prioritats a l’hora de bregar amb Europa. “L’economia i la creació de llocs de treball, la corrupció i la relació entre polítics i ciutadans i la necessitat d’aprofundir en la democràcia”.

Per exemple, en economia, “la meua candidatura pretén oferir un model alternatiu a l’actual, el de la productivitat, que només ens porta al col·lapse. Cal canviar competitivitat per sostenibilitat i solidaritat. L’economia verda pot ser una font de llocs de treball immensa”.

Álvaro té propostes per minimitzar o acabar amb la corrupció a Europa. “Cal homogeneïtzar la fiscalitat a Europa per acabar amb l’especulació. Un model alternatiu al del boom immobiliari i la fi dels paradisos fiscals acabarien amb la corrupció”, diu Álvaro.

Tots els inscrits a les votacions podran triar al seu candidat per internet, (del 17 al 19 de març), per correu (14-20 març) o de manera presencial, el 21 d’aquest mes. Probablement aquest dia es coneixerà el rostre visible de Compromís-Equo per a les eleccions europees.

(Traducció de la notícia publicada originalment a www.eldiario.es)

Arxivat en: Julià Àlvaro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *