Anna Climent, d’Alcoi, i Lusa Monllor, de Castalla, són les dues persones de la comarca de l’Alcoià que es presenten a formar part de la llista de Compromís a les pròximes eleccions europees, segons ha anunciat hui el el portaveu comarcal de Compromís, Pep Jordà.
Anna Climent i Lusa Monllor són, en opinió del portaveu comarcal de Compromís, Pep Jordà, “dues dones compromeses amb el seu entorn i la nostra societat” que, en opinió del portaveu comarcal de la coalició nacionalista “poden ser una gran veu per a la comarca i per als valencians i valencianes a Europa”.
Climent és biòloga de formació i docent de vocació. A més, ha estudiat Arquitectura Tècnica i la seua faceta més pública l’ha adquirida com a cara visible de la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat, entitat que va aconseguir aturar el Pla Eòlic a la Zona 14. Lusa Montllor, per la seua banda, ha estat regidora de Cultura i Serveis Socials per Compromís per Castalla i és una gran compositora.
Participació de la ciutadania
Per altra banda, Compromís anima la ciutadania a participar de les seues primàries obertes per triar tant el cap de llista com tota la candidatura per a les eleccions a Europa. En aquest sentit, Compromís inicia un procés de primàries obertes a la ciutadania per a les eleccions europees del proper 25 de maig, on “no sols es triarà el candidat, sinó tota la candidatura que presentarà la Coalició”, segons el comunicat.
El portaveu comarcal de Compromís, Pep Jordà, ha explicat que poden participar del procés “tots els ciutadans i ciutadanes residents al País Valencià, majors de 16 anys i que declaren compartir els valors de Compromís”, per la qual cosa Jordà ha animat la gent “que s’inscriga al cens per poder participar d’aquest exercici de democràcia a través de la pàgina web http://primaries.compromis.net. La votació es durà a terme el 21 de març a les seus habilitades, però es podrà votar per correu des del 14 de març i per Internet des del dia 17.
Finalment, Pep Jordà afirma que amb aquest procés de primàries, Compromís demostra la voluntat de “fer d’aquesta una democràcia més real, on es tinga en compte l’opinió de la ciutadania i es posen en marxa tots els processos de participació possibles”.