Jordi Sebastià: “Compromís serà l’altaveu dels moviments socials a Europa”

L’alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, s’ha registrat este dijous com a precandidat per a les primàries de Compromís al Parlament Europeu, pel que haurà de recollir un poc més de 120 avals de membres de la coalició. Sebastià aspira a obtenir el reconeixement de totes les sensibilitats que componen la coalició.

Sebastià ha recordat que prové políticament del BLOC, tot i que el seu desig que no se li veja com el “candidat del BLOC” l’ha portat a recavar suports de les diferents famílies que componen esta coalició. Així, ha afirmat que ja li han mostrat interés per avalar la seua candidatura membres d’Iniciativa, Els Verds i també de Gent de Compromís.

Esta aposta també li ha portat a diversificar la recerca d’avals per diverses comarques i no centrar-se en la comarca de l’Horta Nord. Així, ha mostrat la seua confiança a arribar als suports suficients per a ser candidat a les primàries en el procés d’elecció de candidat de Compromís al Parlament Europeu.

L’alcalde ha explicat que es presenta a este procés recordant que, fruit d’un acord de govern, el pròxim 7 de juny es produirà un canvi en la vara de comandament a l’Ajuntament de Burjassot. En este sentit, ha precisat que, si seguira com a primer edil, no es presentaria a les primàries.

Jordi Sebastià ha assegurat que li “il·lusiona molt” el projecte de treballar a Europa “si fóra possible”, i alhora considera que el pacte amb Equo és “positiu” per a intentar aconseguir una butaca a l’europarlament. En este sentit, ha volgut destacar la importància dels pròxims comicis perquè “està en joc canviar el color del Parlament Europeu i desallotjar de la seua direcció al sector conservador, responsable de les retallades i les restriccions”.

El procés de recollida d’avals finalitza el pròxim 28 de febrer i, en este sentit, Sebastià ha assenyalat que, en cas d’aconseguir-los, iniciarà una campanya per diversos dels municipis més importants del País Valencià per a promocionar la seua candidatura, fins al 21 de març, quan s’obriran les urnes per a elegir candidat. Així, ha mostrat que seran unes primàries “molt tranquil·les”.

Arxivat en: Jordi Sebastià

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *